Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Ο Δήμος Γορτυνίας αγκαλιάζει με ιδιαίτερη θέρμη και αγάπη αυτόν το θεσμό γνωρίζοντας πόσο αναγκαίος είναι σήμερα ο ρόλος της παράδοσης. Έτσι και εφέτος οργανώνει τον 39ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012, ώρα 8:00 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων Γορτυνίας.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μή επαγγελματίες:
α) ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες),
β) μουσικούς, σολίστες παραδοσιακών οργάνων και μουσικά σύνολα (ζυγιές, κομπανίες κ.λ.π.). Οι μουσικοί (σολίστες) μπορούν να συνοδεύονται και από άλλα όργανα, είτε της δικής τους επιλογής, είτε από την ορχήστρα του Διαγωνισμού (Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Παυλόπουλος).
Για τη συμμετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η άδεια του κηδεμόνα σε έντυπη υπεύθυνη δήλωση.
Στην Προκριματική Φάση του Διαγωνισμού, οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμμετέχουν με τρία κομμάτια δημοτικής μουσικής ενώ όσοι προκριθούν στην τελική φάση θα διαγωνισθούν με ένα μόνο κομμάτι που θα επιλέξει η Κριτική Επιτροπή.
Τα τραγούδια, ή τα ενόργανα κομμάτια που θα παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι πρέπει απαραιτήτως να προέρχονται από το ρεπερτόριο της ανώνυμης λαϊκής δημιουργίας, δηλαδή να είναι γνήσια παραδοσιακά και όχι διασκευές ή νεώτερες δημοτικοφανείς συνθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: