Κυριακή 21 Απριλίου 2024

 «στην καρδιά των Λαγκαδίων»
Κάλεσμα στον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας!

https://forms.gle/tPMmf1pm9aRzJHoE6 

Φωτογραφίστε την Ομορφιά, Μοιραστείτε την οπτική σας, Αποτυπώστε τη μαγεία τους!" και κερδίστε Βραβεία!

Σας εμπνέουν τα Λαγκάδια; Ενθουσιάζεστε με την τέχνη της φωτογραφίας; Σας προκαλούμε να λάβετε μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Λαγκαδίων, μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξετε το ταλέντο σας, να μοιραστείτε το καλλιτεχνικό σας όραμα και να διεκδικήσετε πλούσια βραβεία!

Αφήστε τον φακό σας να αφηγηθεί ιστορίες!

Αποτυπώστε με το φωτογραφικό σας φακό την αυθεντική ομορφιά των Λαγκαδίων. Από τα γραφικά σοκάκια και τα πέτρινα σπίτια έως τα πανέμορφα τοπία και το ζεστό χαμόγελο των κατοίκων, κάθε γωνιά κρύβει μια μαγευτική εικόνα που περιμένει να αποκαλυφθεί.

Κατηγορίες:

  • Φυσικό τοπίο: Αποτυπώστε την άγρια ομορφιά της φύσης, τα γραφικά βουνά, το ηλιοβασίλεμα, τα δάση, τα ποτάμια και τα φαράγγια..

  • Παραδοσιακή αρχιτεκτονική: Ζωντανέψτε με τον φακό σας την αυθεντική ατμόσφαιρα των Λαγκαδίων, με τα πέτρινα σπίτια, τα γραφικά σοκάκια και τις εκκλησίες.

  • Ταξίδι στο παρελθόν: Οικογενειακά κειμήλια από παλιές φωτογραφίες που δείχνουν το χωριό, οικογενειακές καταστάσεις, εκδηλώσεις, γιορτές κλπ.

  • Άνθρωπος : Εστιάστε στην ανθρώπινη παρουσία και στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στα Λαγκάδια, αναδεικνύοντας την ζωντάνια και την αυθεντικότητα του τόπου.

Πώς να συμμετάσχετε:

  • Τραβήξτε έως και 3 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης (έγχρωμες ή ασπρόμαυρες σε μορφή αρχείου *.jpg) με θέμα αποκλειστικά τα Λαγκάδια (landscape ή portrait με ελάχιστη διάσταση 1080 px, το αρχείο να είναι jpg, ανάλυσης στα 300 dpi και να μην ξεπερνάει τα 5ΜΒ).

  • Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής έως τις [21/06/2024]. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQw7gogWoPIq8Y_2Ppg_vrrMiWMt6RNdERnCpNzZ0AeW9Tbg/viewform?usp=sf_link 

  • Η αποστολή φωτογραφιών γίνεται μέσω της φόρμας συμμετοχής

  • Με την συμμετοχή σας αποδέχεστε τους όρους του διαγωνισμού που θα βρείτε στη φόρμα συμμετοχής.


Κριτήρια αξιολόγησης:

  • Πρωτοτυπία και καλλιτεχνική άποψη

  • Τεχνική αρτιότητα (εύστοχη σύνθεση, κάδρο, φωτισμός)

  • Σύνδεση με το θέμα του διαγωνισμού

  • Συναισθηματική επίδραση

  •  Κριτική επιτροπή:

    • Ίρις Κρητικού ,Επιμελήτρια Εκθέσεων, Ιστορικός Τέχνης και τεχνοκριτικός, Σπούδασε Αρχαιολογία  και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2004 εργάζεται ως ανεξάρτητη επιμελήτρια, προωθώντας το έργο σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών και πραγματοποιώντας σημαντικές θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με Μουσεία, Εφορίες Αρχαιοτήτων, Πινακοθήκες, Ιδρύματα, Ιδιωτικές Συλλογές και άλλους φορείς πολιτισμού καθώς και με Τράπεζες, Εταιρείες και άλλους φορείς που επιλέγουν να συνδέσουν την ταυτότητα και το αντικείμενό τους με την τέχνη και τον Πολιτισμό.
    • Στρατηγούλα (Τούλα) ΓιαννικοπούλουΣπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Νίκο Κεσσανλή και τον Δημήτρη Μυταρά (1984-1989) και αποφοίτησε με άριστα. Το 2001 διακρίθηκε με έπαινο στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Μικρογραφικής Τέχνης-Μινιατούρας. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

    8.    Βραβείο κοινού: Ειδική κατηγορία όπου το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του φωτογραφία από όλες τις κατηγορίες.

    9.  Σε τόπο και χρόνο που θα επιλέξουν οι διοργανωτές θα πραγματοποιηθεί  δημόσια έκθεση των καλύτερων έργων τα οποία θα εκτυπωθούν  , στα Λαγκάδια

     

Βραβεία:

(Θα ανακοινωθούν)


Επιπλέον πληροφορίες:

Μην χάσετε την ευκαιρία να αναδείξετε το ταλέντο σας και να μοιραστείτε την αγάπη σας για τα Λαγκάδια!

Σας περιμένουμε!


Ο σύλλογος γυναικών Λαγκαδίων “Η ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ”


Λαγκαδινά Νέα





Δεν υπάρχουν σχόλια: