Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πέντε νέοι, καταγόμενοι από τα Λαγκάδια, αποφάσισαν να

Μια Κοιν.Σ.Επ με έδρα τα Λαγκάδια




Ο τομέας της Κοινωνικής Οικονομίας εξαπλώνεται. Η ανάγκη για συνεργασία, για ένωση των δυνάμεων του εργατικού δυναμικού σε οριζόντιες δομές χωρίς επικεφαλής αποκτά υπολογίσιμο μέγεθος και απαντάται πλέον σε όλη την επικράτεια.
Ένα τέτοιο συνεργατικό σχήμα συστάθηκε τους τελευταίους μήνες στο Δήμο της Γορτυνίας. Πρόκειται για την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Cornucoopia με έδρα στη δημοτική ενότητα Λαγκαδίων.
Πέντε νέοι, καταγόμενοι από τα Λαγκάδια, αποφάσισαν να εργαστούν για τον τόπο  καταγωγής τους και συγκρότησαν την νεοϊδρυθείσα Κοιν.Σ.Επ με δύο καταστατικούς σκοπούς οι οποίοι αναφέρονται ως: «Προώθηση, προβολή και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς, του πνευματικού πλούτου και του τουριστικού προϊόντος της Γορτυνίας» και «Ενίσχυση, προώθηση και υποστήριξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας».
Για την ευόδωση των παραπάνω στόχων η Cornucoopia Κοιν.Σ.Επ  δραστηριοποιείται  στην υλοποίηση έργων υποδομής, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που συμβάλλουν στη σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό, σε μία περιοχή πλούσια σε δυνατότητες, μέσα από την οπτική του συνεργατισμού και της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.
Ταυτόχρονα, όπως δηλώνουν τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ, επιδιώκεται η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας, αμοιβαίου σεβασμού κι εμπιστοσύνης με άλλους φορείς με παρεμφερείς σκοπούς, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την υποβολή κοινών προγραμμάτων και προτάσεων.
Ενδεικτική της δράσης της και πρώτη ουσιαστική επαφή με την τοπική κοινότητα, ήταν η χορηγία επικοινωνίας των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 10ου Λαγκαδιανού Καρναβαλιού. Χορηγία που συνέβαλε σημαντικά στην βελτιστοποίηση της προβολής των εκδηλώσεων του τριημέρου και αποτυπώθηκε στην εντυπωσιακή προσέλευση επισκεπτών στα Λαγκάδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα, η Cornucoopia Κοιν.Σ.Επ θα παρουσιάσει το πρώτο έργο υποδομής που φιλοδοξεί να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν των Λαγκαδίων.
Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη πρόταση δημιουργίας μιας πολιτιστικής διαδρομής εντός του οικισμού, με βάση το συνεκτικό στοιχείο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Λαγκαδινών μαστόρων και το γενικότερο ιστορικό αποτύπωμα των Λαγκαδίων.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού (http://cornucoopia.gr/) και στην σελίδα του στο facebook  (www.facebook.com/Cornucoopia/).
Τα Λαγκαδινά Νέα, ως αρωγός στις προσπάθειες του νεοϊδρυθους φορέα κοινωνικής οικονομίας, θα αναδημοσιεύουν άμεσα τις ανακοινώσεις του.

Ευχόμαστε στην Cornucoopia Κοιν.Σ.Επ. δημιουργική συνέχεια και καινοτόμες ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: