Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ο Δήμαρχος, Γιάννης Γιαννόπουλος για οξύτατο πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Γορτυνία

Το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για οξύτατο πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Γορτυνίας εξηγεί στο «Καλημέρα Αρκαδία» ο Δήμαρχος, Γιάννης Γιαννόπουλος.
Το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που έκλεισαν όλες οι χωματερές στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να πηγαίνουν τα σκουπίδια, από τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα η υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου που προβλέπει συγκεκριμένες λύσεις.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» επικοινώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο και ζήτησε διευκρινίσεις για τα επόμενα βήματα ώστε να μπορέσει η Γορτυνία να «ανασάνει» από τους όγκους απορριμμάτων που έχουν γεμίσει πολλές περιοχές της.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας ξεκαθάρισε και υπογράμμισε προς πάσα κατεύθυνση ότι χωματερές ξανά δεν πρόκειται να ανοίξουν στη Γορτυνία, είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή Γορτυνίας είναι αποφασισμένη να μην συμβεί.
Τι θα γίνει από ‘δω και μετά;
Την Κυριακή, θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας. Στη συνεδρίαση αυτή, θα παρθεί η απόφαση να γίνει αίτημα ώστε ο Δήμος Γορτυνίας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Εφόσον το αίτημα αυτό γίνει αποδεκτό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τότε στον Δήμο Γορτυνίας θα κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες (διαγωνισμό) ώστε να βρεθεί ανάδοχος που θα μεταφορτώσει τα σκουπίδια σε νόμιμα αδειοδοτοτημένο χώρο, που θα βρίσκεται εκτός Γορτυνίας και εκτός Αρκαδίας.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς «έκτακτη ανάγκη» και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει το αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Από τη στιγμή που η περιοχή κηρυχθεί σε «έκτακτη ανάγκη» τότε εκτιμάται ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες για να καθαρίσει όλη η Γορτυνία.
Όσο για τη δικαστική απόφαση που αφορά τη χωματερή των Τροπαίων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο η υπόθεση αυτή αφορούσε μία καταγγελία του 2011 για απόρριψη σκουπιδιών εκτός της οριοθετημένης χωματερής, σε μία περίοδο που είχε αναλάβει καθήκοντα η τότε νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή.
Η υπόθεση εκδικάστηκε από δικαστήριο της Τρίπολης το 2016 και τον Δεκέμβριο υπήρξε απόφαση για ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή.
Ο Δήμος Γορτυνίας έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

πηγή:/www.kalimera-arkadia.gr

- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/gortynia/item/65061-giannopoulos-den-anoigoume-pali-xomateres-sti-gortynia-tha-mazeftoyn-ola-ta-skoupidia-me-tin-ektakti-anagki.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: