Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 24 Απριλίου 2012 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Νέων των Λαγκαδίων προκειμένου να αποτιμήσει τις μέχρι στιγμής δράσεις του και να σχεδιάσει τις επόμενες ενέργειές του, για το άμεσο μέλλον. Ειδικότερα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
1)Αποτιμήθηκε το τετραήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στα Λαγκάδια, στο πλαίσιο του 6ου Λαγκαδινού Καρναβαλιού, τις οποίες απόλαυσαν οι κάτοικοι των Λαγκαδίων καθώς και θεατές και καρναβαλιστές, που είχαν προσέλθει από πολλά μέρη της Ελλάδας και ξεπέρασαν σε ζωντάνια, συμμετοχή και πλήθος και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου έχουν τύχει θερμής υποδοχής από την τοπική κοινωνία, και η διοργάνωση κρίθηκε και φέτος απολύτως επιτυχημένη, γεγονός που εγγυάται τη συνέχιση του θεσμού αυτού, που ο Σύλλογος Νέων καθιέρωσε.
Αναφορικά με το ατυχές περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου μετά την ολοκλήρωση της καρναβαλικής παρέλασης και την καύση του Καρνάβαλου από άγνωστη ομάδα ατόμων και είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση ελαφρών φθορών και σε καμία περίπτωση της «καταστροφής» περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων όπως διατυπώνεται από ορισμένους, το Δ.Σ. του Συλλόγου, αποδοκιμάζει ομόφωνα την ενέργεια αυτή, η οποία μας βρίσκει αντίθετους. Το μεμονωμένο συμβάν, δε σχετίζεται με καμιά από τις δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του Συλλόγου μας, τονίζουμε δε πως δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση δική μας ανάμειξη και, οπωσδήποτε, δε μπορεί να χαρακτηρίσει το Σύλλογό μας, τις δράσεις του ή τα μέλη του.
Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. του Συλλόγου θα λάβει υπ’ όψιν του το γεγονός καθώς και κάθε καλοπροαίρετη κριτική που ασκείται τόσο από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, όσο και από τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Λαγκαδίων, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση μελλοντικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας βελτιστοποίησης των δράσεών του.
2)Αποφασίστηκε η συνεργασία με το Σύνδεσμο των εν Αττική Λαγκαδινών στη βάση προτάσεων που έχουμε ήδη διατυπώσει για την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων των Λαγκαδίων, όπως το Αθανασοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και το Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγκαδίων καθώς και η ανάδειξη, με όποιο τρόπο κριθεί αποτελεσματικός, της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στο εγκαταλελειμμένο Δημοτικό Ξενοδοχείο των Λαγκαδίων, που έχει απαξιωθεί τόσο από τις προηγούμενες, όσο και από την παρούσα Δημοτική αρχή.
3)Αποφασίστηκε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση, σε συνεργασία και με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, πεζοπορίας στα Λαγκάδια εντός του Ιουνίου 2012, με σκοπό τη σηματοδότηση και την ανάδειξη των μονοπατιών γύρω από τον οικισμό.
4)Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδήλωσης ανταμώματος των Λαγκαδινών συμπατριωτών μας μέσα στο καλοκαίρι του 2012, στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου που αποτελεί και την έδρα του Συλλόγου, με παράλληλη διοργάνωση έκθεσης αρχειακού υλικού.
5)Αποφασίστηκε η προώθηση πρωτοβουλίας που έχει ήδη αναληφθεί από το Σύλλογο για τη χαρτογράφηση, επισήμανση και ανάδειξη των αξιοθέατων των Λαγκαδίων, με τη δημιουργία έντυπου υλικού και την υποστήριξη σχετικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας.

Το Δ.Σ. καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να συμμετέχουν στις δράσεις του και να συμβάλλουν εποικοδομητικά στην εξυπηρέτηση των στόχων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: